Πέστροφα βραστή με ρύζι

2014-09-28
πεστροφα με ρυζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις καπνιστή πέστροφα βραστή με ρύζι, ένα τέλειο πιάτο που μπορείς να σερβίρεις σε μπουφέ ή σαν συνοδευτικό σε ένα επίσημο τραπέζι. Ενδείκνυται για τις μέρες που θέλεις να φας ένα χορταστικό μεσημεριανό που μπορείς να ετοιμάσεις εύκολα και να σε κρατήσει όλη μέρα! Είναι πολύ νόστιμο, δοκίμασέ το!

Υλικά

  • 300 γρ. καπνιστή πέστροφα φιλέτο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κούπες αρακάς βρασμένος
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. ρύζι
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί ξερό
  • 5 κούπες ζωμός κότας
  • 2 κουτ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μισή κούπα αρακά

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί

Βήμα 5

Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό μέχρι να τελειώσει και να μαγειρευτεί το ρύζι (περίπου 20 λεπτά)

Βήμα 6

Ρίχνουμε τον πουρέ αρακά και τον υπόλοιπο αρακά και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την πέστροφα και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 8

Η πέστροφα βραστή με ρύζι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να μην προσθέσεις αρακά αν δεν σου αρέσει. Σε αυτή τη συνταγή, βέβαια ταιριάζει πολύ
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή