Πέστροφα στο φούρνο με σκόρδο

2014-09-18
πεστροφα στο φουρνο με σκορδο
  • Σερβίρεις : 1
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις πέστροφα στο φούρνο με σκόρδο, ένα τέλειο πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι αλλά και για ένα δείπνο με φίλους. Συνοδεύεται με σαλάτα ή λαχανικά και ρύζι. Η συνταγή είναι εύκολη και πετυχαίνει πάντα, αφού η πέστροφα είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι με όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις να το μαγειρέψεις!

Υλικά

  • 1 πέστροφα καθαρισμένη και φιλεταρισμένη
  • Λίγα κλ. θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Πλένουμε την πέστροφα και την σκουπίζουμε καλά

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο

Βήμα 4

Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια ωραία πάστα

Βήμα 5

Αλείφουμε το μείγμα στο εσωτερικό της πέστροφας και στην πέτσα

Βήμα 6

Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και βάζουμε μέσα σε κάθε φέτα σκόρδο

Βήμα 7

Βάζουμε το ψάρι μαζί με το λεμόνι και τη δάφνη σε ένα ταψί

Βήμα 8

Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί η πέστροφα

Βήμα 9

Σερβίρουμε με το λεμόνι ή με τον χυμό και το σκορδάκι

Βήμα 10

Η πέστροφα στο φούρνο με σκόρδο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Για περισσότερες μερίδες διπλασίασε ή τριπλασίασε τα υλικά αναλόγως!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή