Πίνες όστρακα γιαχνί με ντομάτα στην κατσαρόλα

2014-03-17
Πίνες όστρακα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια διαφορετική πρόταση για να φτιάξεις πίνες όστρακα γιαχνί στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και την φτιάχνανε οι νοικοκυρές στο χωριό όταν βρίσκανε τις πίνες. Δοκίμασε την και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 10 πίνες
  • 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 μαρούλια
  • λίγο άνηθο
  • 1 κουταλιά πελτές ντομάτα
  • 300 γραμ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε πολύ καλά τι πίνες και βγάζουμε το κάρβουνο που έχουν ανάμεσα.

Βήμα 2

Βγάζουμε το περιεχόμενο και το βάζουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστεί με το λάδι.

Βήμα 3

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 4

Κόβουμε και τα δυο σε φάρδος ενός δαχτύλου, τα ζεματάμε, τα στραγγίζουμε καλά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 5

Λιώνουμε τη ντομάτα σε λίγο νερό και την προσθέτουμε, ρίχνουμε ψιλοκομμένο το άνηθο, αλάτι και πιπέρι σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνουν με το λαδάκι τους.

Βήμα 6

Οι πίνες όστρακα στην κατσαρόλα είναι έτοιμες για να τις σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή