Πίτα με γαλοπούλα έτοιμη που περίσσεψε και τυριά ροκφόρ και γραβιέρα

2014-12-31
pita-me-galopoula-kai turia
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε πίτα με γαλοπούλα έτοιμη που περίσσεψε και τυριά ροκφόρ και γραβιέρα απο τα περισσεύματα του γιορτινού τραπεζιού. Η γαλοπούλα και τα τυράκια που έμεινα, λαχανικά της αρεσκείας σας και μια ελαφριά μπεσαμέλ δημιουργούν αυτή την πολύ νόστιμη και γρήγορη πίτα. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και απολαύστε την.

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι
  • 400 γρ. ψημένη γαλοπούλα σε κομματάκια
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • 2 καρότα τριμμένα
  • σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C

Βήμα 2

Βάζουμε το γάλα με το κρεμμύδι να κάψουν σε χαμηλή φωτιά

Βήμα 3

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και αφού λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς προσέχωντας να μην καεί το αλεύρι και βγάζουμε απο την φωτιά

Βήμα 4

Βγάζουμε το κρεμμύδι απο το γάλα και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα στο αλεύρι, ανακατεύοντας με ενα σύρμα για να διαλυθεί το αλεύρι

Βήμα 5

Αφού ρίξουμε ολο το γάλα, βάζουμε ξανά στην φωτιά για να πήξει συνεχίζοντας το ανακάτεμα

Βήμα 6

Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και όσο μοσχοκάρυδο θέλουμε

Βήμα 7

Ανακατεύουμε σε ενα μπολ την γαλοπούλα, τα τυριά τριμμένα, και το καρότο, ρίχνουμε πιπέρι και τα ενσωματώνουμε στην μπεσαμέλ

Βήμα 8

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί και περιχύνουμε με το μίγμα της γέμισης

Βήμα 9

Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα

Βήμα 10

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για μια ώρα περίπου

Βήμα 11

Η πίτα με γαλοπούλα έτοιμη που περίσσεψε και τυριά ροκφόρ και γραβιέρα είναι έτοιμη για σερβίρισμα

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή