Πίτες τορτίγιας (tortillas) φύλλο

2014-11-15
pites-tortigias-tortillas
  • Yield : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Οι πίτες τορτίγιας (tortillas) φύλλο είναι η κλασική μεξικάνικη πίτα αντίστοιχη με την δικιά μας πίτα για σουβλάκι ή την αραβική. Είναι εύκολες στην παρασκευή τους και ένας απλούστατος τρόπος για να φτιάξετε τα πιο γευστικά σαντουιτς και wraps. Οι Μεξικάνοι συνήθως τις τρώνε με γκουακαμόλε, τυρί και καυτερό κοτόπουλο ή χοιρινό. Εσείς πειραματιστείτε με ότι γέμιση ικανοποιεί τις γευστικές σας προτιμήσεις και εντυπωσιάστε με τις έθνικ επιλογές σας σε οποιαδήποτε συγκέντρωση για φαγητό.

Υλικά

  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 1/3 κούπας ηλιέλαιο
  • 1κουτ. γλ. αλάτι
  • 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακάτεψε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Βήμα 2

Πρόσθεσε το λάδι και το νερό με το μίξερ να είναι σε μέτρια ταχύτητα για ένα λεπτό και όσο σφίγγει η ζύμη μείωσε σε χαμηλή ταχύτητα για άλλο ένα λεπτό μέχρι να έχεις μια λεία ζύμη

Βήμα 3

Μετέφερε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και χώρισέ την σε 16 μερίδες

Βήμα 4

Άνοιξε με τν παλάμη σου όσο περισσότερο μπορείς και σκέπασε τις με μια πετσέτα για 15 λεπτά. Αν η ζύμη κολλάει ρίξε λίγο αλεύρι

Βήμα 5

Άνοιξε με έναν πλάστη την κάθε τορτίγια γύρω στα 18 cm και ζέστανε ενα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία. Μην τοποθετείς τις άψητες τορτίγιες την μια πάνω στην άλλη γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους

Βήμα 6

Οταν ζεσταθεί το τηγάνι ψήσε την τορτίγια για ενα λεπτό μεχρι να υπάρχουν ανοιχτόχρωμες κηλίδες απο την μια μεριά και γύρισε απο την άλλη για άλλο μισό λεπτό.

Βήμα 7

Τοποθέτησε σε κλειστό τάπερ ή σε σακούλα φαγητού για να διατηρηθούν μαλακές μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Βήμα 8

Οι πίτες τορτίγιας (tortillas) φύλλο είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε

 

Tips

Κάνε ρολά με τις πίτες και το υλικό της επιλογή σου και κόψε σε ροδέλες για ένα πρωτότυπο συνοδευτικό μπύρας

Μπορείς να τις καταψύξεις και να τις ζεσταίνεις στον φούρνο μικροκυμάτων όταν θες να τις χρησιμοποιήσεις

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Κυριακή

    Συγνώμη αλλά πόσο αλεύρι βάζουμε; δεν γράφει. Θσ ήθελα να τις φτιάξω γιατί φαίνονται υπέροχες!