Πίτσα με κιμά στο τηγάνι και μετά σε ταψί φούρνου

2015-01-29
pizza-me-kima
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε πίτσα με κιμά στο τηγάνι και μετά σε ταψί φούρνου και να να την χαρείτε με την οικογένειά σας. Με μια πλούσια σάλτσα με κιμά που μπλέκεται ιδανικά με τα τυριά. Η ντομάτα και ο μαϊντανός δίνουν την απαραίτητη δροσιά και το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 1 ζύμη για πίτσα
  • 300 γρ. κιμά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 250 μλ. χυμό ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • 1 φλυτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλυτζάνι τυρί προβολόνε τριμμένο
  • 1 ντομάτα σε κυβακια
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC

Βήμα 2

Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τον κιμά σπάζοντάς τον με μια κουτάλα

Βήμα 3

Ρίχνουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση να εξατμιστεί το αλκοόλ

Βήμα 5

Ρίχνουμε και τον χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά

Βήμα 6

Στρώνουμε την ζύμη για πίτσα σε χαρτί ψησίματος

Βήμα 7

Απλώνουμε τα τυριά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήμα 8

Ρίχνουμε τον κιμά και την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

Βήμα 9

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη

Βήμα 10

Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε

Βήμα 11

Η πίτσα με κιμά στο τηγάνι και μετά σε ταψί φούρνου είναι έτοιμη

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή