Πίτσα με κολοκυθάκια, γκοργκοντζόλα με βάση αραβική πίτα λαβάς

2015-01-18
pizza-me-kolokuthakia-kai-pites-lavash
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πρωτότυπη συνταγή για πίτσα με κολοκυθάκια, γκοργκοντζόλα με βάση αραβική πίτα λαβάς. Οι πίτες λαβάς είναι ενα αρμένικο ψωμί αντίστοιχο με την αραβική πίτα και τις τορτίγιες, πολύ λεπτό, ιδανικό για σάντουιτς και πίτσες. Εχουμε λοιπόν μια πίτσα με λεπτή ζύμη που αφήνει να αναδειχθούν οι γεύσεις των κολοκυθιών και της γκοργκοντζόλα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 2 πίτες λαβάς 23 εκατοστών
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 60 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 40 γρ. γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ºC

Βήμα 2

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες με την μακρυά πλευρά τους

Βήμα 3

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά στίκς

Βήμα 4

Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι με το λάδι και αλατίζουμε

Βήμα 5

Τα ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά περίπου απο κάθε πλευρά

Βήμα 6

Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε την μοτσαρέλα, την γκοργκοντζόλα, τον μαϊντανό, το θυμάρι και το πιπέρι

Βήμα 7

Αλείφουμε ελαφρά τις πίτες με λίγο λάδι

Βήμα 8

Ρίχνουμε πάνω τα τυριά και μοιράζω τα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι

Βήμα 9

Ψήνουμε για 3 -5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν τραγανές οι πίτες λαβάς

Βήμα 10

Η πίτσα με κολοκυθάκια, γκοργκοντζόλα με βάση αραβική πίτα λαβάςείναι έτοιμες

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή