Πίτσα με μοτσαρέλα και σάλτσα πέστο βασιλικού

2015-01-22
pizza-me-pesto
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια νόστιμη συνταγή για πίτσα με μοτσαρέλα και σάλτσα πέστο βασιλικού για κλασική Ιταλική απόλαυση. Το πέστο είναι σπεσιαλιτέ της Γένοβα και στην συγκεκριμένη συνταγή αντικαθιστά την ντομάτα στην βάση της πίτσας. Με την ελαφριά σκορδάτη γεύση του αυτή η πράσινη , υπέροχη σάλτσα αναδυκνύεται απο τα υπόλοιπα υλικά και το τελικό αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • Ζύμη για πίτσα
  • 1 κούπα σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 κούπα φύλλα βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 30 μλ. ελαιόλαδο
  • Μανιτάρια σε φέτες
  • Πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
  • 80 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ºC

Βήμα 2

Χτυπάμε το σπανάκι, τον βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και το ελαιόλαδο με το μούλτι μέχρι να γίνει μια πάστα

Βήμα 3

Απλώνουμε την ζύμη για πίτσα σε ενα ελαφρά λαδωμένο χαρτί ψησίματος

Βήμα 4

Την τρυπάμε με ενα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την αλείφουμε με το πέστο

Βήμα 5

Απλώνουμε πάνω τα μανιτάρια και την πιπεριά

Βήμα 6

Ρίχνουμε αρκετά ομοιόμορφα και την μοτσαρέλα

Βήμα 7

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη

Βήμα 8

Η πίτσα με μοτσαρέλα και σάλτσα πέστο βασιλικού είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή