Πίτσα σπιτική με σπανάκι, μοτσαρέλα και φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο νηστίσιμη

2015-01-20
pizza-me-spanaki
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ γευστική συνταγή για πίτσα σπιτική με σπανάκι, μοτσαρέλα και φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο νηστίσιμη που θα ενθουσιάσει όσους την δοκιμάσουν. Μια διαφορετική πίτσα, χωρίς σάλτσα αλλά με αυγό σπανάκι και μανιτάρια που θα σας απογειώσει γευστικά. Ιδανική για ενα φιλικό δείπνο συνοδεία μπύρας ή λευκού κρασιού, αυτή η πίτσα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.Δοκιμάστε την με την πρώτη ευκαιρία

Υλικά

  • Ζύμη για πίτσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 15 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 2 κούπες σπανάκι χονδροκομμένο
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ºC

Βήμα 2

Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια να τσιγαριστούν ελαφρά

Βήμα 3

Ρίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε μέχρι να μαγειτευτεί αρκετά καλά

Βήμα 4

Σε ενα μπωλ χτυπάμε τα αυγά

Βήμα 5

Τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε ενα τηγάνι και πρέπει να μείνουν ζουμερά και ρευστά

Βήμα 6

Βάζουμε τα αυγά πάνω στην ζύμη, μετά τα μαγειρεμένα λαχανικά και τέλος το τυρί

Βήμα 7

Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει η ζύμη και το τυρί να κοχλάζει

Βήμα 8

Αφήνουμε για 3 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε

Βήμα 9

Η πίτσα σπιτική με σπανάκι, μοτσαρέλα και φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο νηστίσιμη είναι έτοιμη.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή