Εύκολη και γρήγορη παέγια με καλαμάρι

2014-09-03
παεγια με καλαμαρι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ νόστιμη και καλοκαιρινή συνταγή για εύκολη και γρήγορη παέγια με καλαμάρι, ένα τέλειο πιάτο για να σερβίρεις το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο! Γίνεται πολύ νόστιμο και πετυχαίνει κάθε φορά με αυτή την εύκολη συνταγή. Στην παέγια μπορείς να προσθέσεις και άλλα θαλασσινά ή κρεατικά ή λαχανικά και να τα συνδυάσεις όλα μαζί με τα κατάλληλα μπαχαρικά.

Υλικά

  • 450 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλ. πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κούπα ρύζι
  • 2 κούπες νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, δύο κουταλιές μαϊντανό και πάπρικα

Βήμα 4

Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ρύζι και αλάτι και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά

Βήμα 7

Προσθέτουμε το καλαμάρι και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά

Βήμα 8

Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 1 λεπτό να αρπάξει από κάτω το ρύζι

Βήμα 9

Σερβίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό

Βήμα 10

Η εύκολη και γρήγορη παέγια με καλαμάρι είναι έτοιμη!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή