Παέγια με κοτόπουλο, γαρίδες και κριθαράκι

2014-09-11
παεγια με κοτοπουλο και γαριδες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια ωραία συνταγή για να μαγειρέψεις παέγια με κοτόπουλο, γαρίδες και κριθαράκι, ένα ισπανικό πιάτο που είναι πολύ εντυπωσιακό και αρέσει σε όλους. Έχει αρκετά υλικά που συνδυάζονται σωστά με τα κατάλληλα μπαχαρικά και είναι αρκετά χορταστικό αν και μπορείς να το προσφέρεις και σαν συνοδευτικό ή ορεκτικό σε μικρές μερίδες. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 220 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και χωρίς κέλυφος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 χοιρινό λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ.γλ. σαφράν
  • 2 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 1,5 κούπας αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 1,5 κούπα κριθαράκι
  • 1,5 κούπας ζωμός κότας
  • 12 χτένια κομμένα στη μέση ή σε 4 κομμάτια

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Σοτάρουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 3

Αποσύρουμε σε μια πιατέλα και σοτάρουμε τις γαρίδες

Βήμα 4

Τις βάζουμε κι αυτές σε πιατέλα και τσιγαρίζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπεριές

Βήμα 5

Ανακατεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το λουκάνικο και το σκόρδο

Βήμα 6

Ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και το σαφράν

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το κριθαράκι

Βήμα 9

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό

Βήμα 10

Βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα χτένια

Βήμα 11

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και βράζουμε για 15 λεπτά

Βήμα 12

Προσθέτουμε τις γαρίδες και δυναμώνουμε τη φωτιά για 1 λεπτό

Βήμα 13

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε

Βήμα 14

Η παέγια με κοτόπουλο, γαρίδες και κριθαράκι είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή