Παέγια κρεατικών με πιπεριές και χοιρινό κρέας

2014-09-02
παεγια με κρεας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις παέγια κρεατικών με πιπεριές και χοιρινό κρέας, μια παραδοσιακή συνταγή της Ισπανίας που συνήθως συνδυάζει τα κρεατικά με τα θαλλασινά. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει μόνο κρέας αλλά εννοείται ότι μπορείς να προσθέσεις όσα θαλασσινά ή και λαχανικά θέλεις. Αν επιλέξεις να την φτιάξεις όπως προτείνεται θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα και σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες σου συνταγές!

Υλικά

  • 125 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 125 γρ. χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
  • 100 γρ. τσορίθο κομμένο σε ροδέλες
  • Μισή κόκκινη και μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
  • 1,5 κούπα ρύζι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1,5 κούπες ζωμός κότας
  • 1,5 κουτ.γλ. πάπρικα
  • 1 πρέζα κλωστές σαφράν
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό και προσθέτουμε το σαφράν

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε τη πιπεριά για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία

Βήμα 5

Προσθέτουμε το χοιρινό και το κοτόπουλο και αλατίζουμε

Βήμα 6

Προσθέτουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 7

Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Ρίχνουμε τον ζωμό και το σκόρδο και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατέψουμε για 5 λεπτά

Βήμα 9

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά

Βήμα 10

Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 7 λεπτά

Βήμα 11

Αφήνουμε εκτός φούρνου για 5 λεπτά και σερβίρουμε

Βήμα 12

Η παέγια κρεατικών με πιπεριές και χοιρινό κρέας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν σου αρέσει μπορείς να προσθέσεις αρακά, είτε κατεψυγμένο είτε φρέσκο
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή