Παγωτό βανίλια απλό χωρίς αυγά και κρέμα γάλακτος με ζελατίνα

2015-06-13
Παγωτό βανίλια απλό χωρίς αυγά και κρέμα γάλακτος με ζελατίνα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 4:000 h

Παρακάτω σου στέλνω μια καταπληκτική πρόταση για να φτιάξεις το παγωτό βανίλια απλό χωρίς αυγά και κρέμα γάλακτος με ζελατίνα που είναι από τις νοστιμότερες συνταγές για παγωτό βανίλια που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας καθώς και το αγαπημένο μου παγωτό συνολικά. Ο λόγος είναι πως μπορώ να το καταναλώσω μόνο του αλλά και να το συνδυάσω με διάφορα γλυκά, όπως για παράδειγμα την καρυδόπιτα ή την μηλόπιτα. Σου συνιστώ να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και όταν δοκιμάσεις το αποτέλεσμα, να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σου στον χώρο που έχουμε για τα σχόλια στο τέλος της συνταγής και στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 σωληνάκι άρωμα βανίλια
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 50 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 2 φύλλα ζελατίνας

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε τη ζελατίνα σε ένα ποτήρι βραστό νερό.

Βήμα 2

Βάζουμε τα ασπράδια των αυγών σε δοχείο και τα χτυπάμε καλά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα, τη λιωμένη ζελατίνα και τα δουλεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 4

Αν έχουμε μίξερ χρειάζεται χτύπημα λίγων λεπτών, αν δεν έχουμε τότε με το χέρι θα τα χτυπήσουμε περισσότερο.

Βήμα 5

Αδειάζουμε το μίγμα σε παγωτιέρα και τη βάζουμε στην κατάψυξη.

Βήμα 6

Αφήνουμε να παγώσει μισή ώρα και το χτυπάμε ένα τέταρτο στο μίξερ ή στο χέρι μισή ώρα, να διπλασιαστεί σε ποσότητα και τότε το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Βήμα 7

Ύστερα από τρείς ώρες το παγωτό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή