Παγωτό βερίκοκο εύκολο

2015-07-20
Παγωτό βερίκοκο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Ένα υπέροχο, δροσερό και με φρουτώδη γεύση παγωτό βερίκοκο εύκολο είναι η πρότασή μου για σένα μέσα από συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για το πιο δροσιστικό παγωτό, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο. Τρώγεται σκέτο ενώ μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα και οποιοδήποτε γλυκό αποφασίσεις να φτιάξεις. Επίσης μπορείς να το καταναλώσεις σε συνδυασμό με τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή κομμένα φρέσκα βερίκοκα. Μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν για αυτό και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να το φτιάξεις και να γιατί όχι να μου στείλεις με μήνυμα τις εντυπώσεις σου στο χώρο που θα βρεις χαμηλά στη σελίδα παρακάτω.

Υλικά

  • 500 γραμ. βερίκοκα
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε καλά τα βερίκοκα και τα πολτοποιούμε στο multi.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πολτό βερίκοκου, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού, αφήνουμε τα υλικά μας να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνοντας το μείγμα να κρυώσει.

Βήμα 3

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο δοχείο και καταψύχουμε.

Βήμα 5

Κάθε 45 λεπτά και για 6 φορές, θα βγάζετε από το ψυγείο και θα ανακατεύετε το παγωτό με ένα παγωμένο πιρούνι για να το βοηθήσετε να παγώσει ομοιόμορφα και να σπάσουν οι κρυστάλλοι.

Βήμα 6

Τέλος για τέλεια, βελούδινη υφή στο παγωτό, το χτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά λεπτά και μετά το τοποθετούμε και πάλι στην κατάψυξη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή