Παγωτό βύσσινο γλυκό με γιαούρτι σπιτικό

2015-07-19
Παγωτό βύσσινο με γιαούρτι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 4:000 h
  • Έτοιμη σε : 5:000 h

Φτιάξε σπιτικό παγωτό βύσσινο γλυκό με γιαούρτι σπιτικό, ακολουθώντας μία από τις πιο αγπημένες μου συνταγές για παγωτό όπως την παραθέτω στην παρακάτω σελίδα. Το συγκεκριμένο παγωτό είναι ιδανικό για μετά από κάθε γεύμα καθώς είναι δροσιστικό και ελαφρύ χωρίς συντηρητικά και επιπλέον γλυκαντικές ουσίες που συχνά βαραίνουν το γευστικό παοτέλεσμα. Το άρωμα απο τα βύσσινα και η ελαφρώς ξινή γεύση του γιαουρτιού δένουν αρμονικά δημιουργώντας τον απόλυτο καλοκαιρινό πειρασμό. Δοκίμασε να το φτιάξεις χωρίς δέυτερη σκέψη και στείλε μου μήνυμα για τυχόν απορίες και παρατηρήσεις μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. βύσσινα χωρίς κουκούτσια
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • 400 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κρόκοι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μία πηχτή κρέμα.

Βήμα 2

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν έρθει σε βρασμό την ρίχνουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Στη συνέχεια βάζουμε το μπόλ του μίξερ σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας την κρέμα μέχρι να πήξει καλά.

Βήμα 4

Αφού πήξει μεταφέρουμε το μπόλ σε κρύο μπεν μαρί με παγάκια και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει η κρέμα.

Βήμα 5

Με μία ελαφρώς βουτυρωμένη λαδόκολλα καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας και την παγώνουμε στο ψυγείο.

Βήμα 6

Στο μεταξύ πολτοποιούμε τα βύσσινα στο multi.

Βήμα 7

Όταν η κρέμα παγώσει ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και τον πουρέ βύσσινο και ανακατεύουμε αργά.

Βήμα 8

Τέλος δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή σε περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε τη μέθοδο με τα πολλά χτυπήματα και συγκεκριμένα ανά 30 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το παγωτό μας.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή