Παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα με ζαχαρούχο γάλα

2015-07-13
Παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 8:000 h
  • Έτοιμη σε : 8:30 h

Παρακάτω σου παρουσιάζω μία αγαπημένη μου συνταγή για να φτιάξεις καταπληκτικό παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα με ζαχαρούχο γάλα. Πρόκειται για την αγαπημένη σε όλους μας γεύση της στρατσιατέλας μόνο που εγώ προσθέτω στη συνταγή και γιαούρτι στραγγιστό απογειώνοντας το τελικό γευστικό αποτέλεσμα και κάνοντας το μια από τις καλύτερες συνταγές για παγωτό που έχω δοκιμάσει. Τα κομματάκια κουβερτούρας μαζί με την ελαφρώς ξινή γεύση από το γιαούρτι δένουν απόλυτα και οδηγούν σε ένα δροσερό καλοκαιρινό γλύκισμα. Συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου, μπισκότα, τριμμένη κουβερτούρα από πάνω ακόμη και με γλυκό του κουταλιού κεράσι. Οι επιλογή είναι δική σου και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και πολύ όρεξη. Περιμένω να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου στο χώρο που βρίσκεται χαμηλά στη σελίδα που ακολουθεί.

Υλικά

  • 450 γραμ. ζαχαρούζο γάλα
  • 450 γραμ. κρέμα φυτική (παγωμένη)
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • 400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 800 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάω στον κάδο του μίξερ την φυτική κρέμα μαζί με το γάλα μέχρι να δημιουργήσω μία παχύρευστη σαντιγύ.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτω και το ζαχαρούζο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα με ωραία υφή.

Βήμα 3

Αφού σταματήσω το χτύπημα ρίχνω μέσα στον κάδο και το γιαούρτι ανακατεύοντας αργά με μία σπάτουλα.

Βήμα 4

Βάζω τον κάδο του μίξερ στην κατάψυξη για 10 λεπτά ενώ παράλληλα στρώνω με μεμβράνη τον πάτο μίας φόρμας του κέικ.

Βήμα 5

Αφού βγάλω από την κατάψυξη το μείγμα του παγωτού μου στρώνω χοντροκομμένα κομμάτια κουβερτούρας στον πάτο της φόρμας και από πάνω σε στρώση, το 1/3 του μείγματος.

Βήμα 6

Στη συνέχεια πασπαλίζω από πάνω και πάλι με κομμάτια κουβερτούρας και πάλι με ακόμη μία στρώση του μείγματος.

Βήμα 7

Επαναλαμνβάνω ακόμα μία φορά την ίδια διαδικασία, σκεπάζοντας στο τέλος με μεμβράνη και καταψύχοντας το παγωτό μου για περίπου 6 ώρες.

Βήμα 8

Σερβίρω το παγωτό μου με αγαπημένα φρούτα εποχής ή ότι άλλο μας αρέσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή