Παγωτό με γεύση τσιχλόφουσκα

2015-07-27
Παγωτό τσιχλόφουσκα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Ακολούθησε τη συνταγή που σου παραθέτω στην παρακάτω σελίδα και φτιάξε φανταστικό παγωτό με γεύση τσιχλόφουσκα μαζί με τα παιδάκια σου. Όλοι γνωρίζουμε ότι το παγωτό σε κάθε γεύση είναι το αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών, ιδίως το καλοκαίρι όπου έχει την τιμητική του στην κατάψυξη του σπιτιού μας. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να σου κάνω μία πολύ εύκολη και πιο παιχνιδιάρικη πρόταση για παγωτό, χρησιμοποιώντας τσιχλόφουσκες και χρώμα ζαχαροπλαστικής για ένα εξίσου γευστικό αλλά πιο χρωματιστό αποτέλεσμα. Τα πιτσιρίκια θα χαρούν πολύ τόσο την γεύση του παγωτού όσο και την όλη διαδικασία παρασκευής του, για αυτό μην χάνεις χρόνο, δημιούργησε με τους μικρούς μας φίλους. Για τυχόν απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις γράψε μου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 400 γραμ. γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35%)
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 70 γραμ. τσιχλόφουσκες
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • 25 γραμ. αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη
  • 120 γραμ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ραφιναρισμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το γάλα σε σκόνη και λίγο πριν έρθουν σε βρασμό ρίχνουμε μέσα τις τσιχλόφουσκες κομμένες σε μικρά μικρά κομματάκια ώστε να διαλυθούν καλά.

Βήμα 2

Παράλληλα στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα.

Βήμα 3

Σουρώνουμε το μείγμα της κατσαρόλας να απομακρυνθούν τα υπολείμματα τσίχλας και ρίχνουμε μέσα στο μίξερ, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα.

Βήμα 4

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το νέο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε καλά μέχρι τους 85 βαθμούς και αμέσως μετά με γρήγορες κινήσεις μεταφέρουμε σε κρύο μπέν μαρί με παγάκια την κατσαρόλα.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε την κρέμα που έχει τώρα κρυώσει σε ένα δοχείο που να κλείνει καλά και την αφήνουμε για 6 περίπου ώρες στο ψυγείο.

Βήμα 6

Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την κρύα κρέμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιλέξαμε και τα δουλεύουμε στην παγωτομηχανή με βάση τις οδηγίες.

Βήμα 7

Καταψύχουμε για τουλάχιστον 4 ώρες πριν καταναλώσουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή