Παγωτό με χαλβά σε γεύση

2015-07-17
Παγωτό με χαλβά
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Για όσους λατρεύουν τον χαλβά η συνταγή που παραθέτω στην παρακάτω σελίδα για υπέροχο παγωτό με χαλβά σε γεύση, θα αποτελέσει για αυτούς τον βασιλιά των γεύσεων καθώς είναι από τα αγαπημένα μου παγωτά. Έτσι ακριβώς συνέβη και με εμένα που αγαπώ πολύ τον χαλβά και συνηθίζω να τον καταναλώνω κατά τη διάρκει όλου του χρόνου. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη και απλή συνταγή ιδανική τόσο κατά την περίοδο του καλοκαιριού όσο και για τον υπόλοιπο χρόνο όπου μπορούμε να διατηρούμε το παγωτό στην κατάψυξή μας και να το σερβίρουμε μετά από κάποιο γεύμα ή αντί οποιουδήποτε άλλου γλυκού, μιας και τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι αγνά και ιδαίτερα θρεπτικά, καθιστώντας το παγωτό μας άκρως υγιεινό. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να το φτιάξεις και εσύ, στέλνοντας μου τυχόν απορίες σου στο χώρο που υπάρχει κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 300 γραμ. χαλβάς
  • 100 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 λίτρα παγωτό βανίλια
  • Για την καραμέλα:
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα με ελάχιστο νερό βράζουμε τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι και σβήνουμε με την κρέμα μέχρι να γίνει παχύρευστο σιρόπι οπότε και αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνοντάς το να κρυώσει.

Βήμα 2

Αφού έχουμε κόψει το χαλβά και τα καρύδια μας σε χοντροκομμένα κομμάτια, βγάζουμε από την κατάψυξη 2 λίτρα παγωτό βανίλια και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι στρώνουμε στρώνουμε μία στρώση από αυτό σε ένα άδειο παγωμένο δοχείο.

Βήμα 3

Από πάνω πασπαλίζουμε με καρύδια, χαλβά και λίγη από την καραμέλα που προηγουμένως δημιουργήσαμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά.

Βήμα 4

Καταψύχουμε το παγωτό μας και όταν παγώσει καλά σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή