Παγωτό τριαντάφυλλο σορμπέ

2015-06-21
Παγωτό τριαντάφυλλο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Φτιάξε υπέροχο παγωτό τριαντάφυλλο σορμπέ, ακολουθώντας τη συνταγή που σου παραθέτω παρακάτω, η οποία είναι μία εκ των αγαπημένων μου για παγωτά το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα ανάλαφρο, δροσερό παγωτάκι με γεύση τριαντάφυλλο και απαλό ροζ χρώμα που μπορείς να συνδυάσεις είτε με ξηρούς καρπούς, είτε με το αγαπημένο σου σιρόπι. Καταναλώνεται κάθε ώρα και στιγμή και φυσικά τα παιδιά θα το λατρέψουν. Θα χαρώ πολύ να δοκιμάσεις να το φτιάξεις και εσύ στο σπίτι και να μου στείλεις σχόλια και εντυπώσεις σχετικά με το γευστικό αποτέλεσμα, μέσα από τον ειδικό χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 9 κρόκους αυγών
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • 65 ml γλυκόζη
  • 100 γραμ. πάτσα τριαντάφυλλου (είδη ζαχαροπλαστικής)
  • 70 ml κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (είδη ζαχαροπλαστικής)
  • 5 γραμ. σταθεροποιητής παγωτού (είδη ζαχαροπλαστικής)

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε όλ αμαζί τα υλικά μας σε μία κατσαρόλα μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 85 βαθμούς όπου και τελείται η παστερίωση.

Βήμα 2

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως και το δουλεύουμε στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες.

Βήμα 3

Σε περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή το καταψύχουμε για περίπου 3 ώρες και στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ κάθε 30 λεπτά για 5 φορές προκειμένου να αφρατέψει πολύ καλά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή