Παγωτό φράουλα με παγωτομηχανή τέλειο και γρήγορο χωρίς αυγά

2015-07-18
Παγωτό φράουλα με ή χωρίς παγωτομηχανή
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 6:000 h
  • Έτοιμη σε : 6:40 h

Ακολούθησε τη συνταγή που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα για υπέροχο παγωτό φράουλα με παγωτομηχανή τέλειο και γρήγορο χωρίς αυγά. Πρόκειται για μία δροσερή καλοκαιρινή πρόταση για να φτιάξεις ένα από τα αγαπημένα παγωτά μικρών και μεγάλων. Εγώ προσωπικά φτιάχνω κάθε καλοκαίρι αυτό το παγωτάκι καθώς ξετρελαίνονται τα παιδιά μου καθώς και όλη η υπόλοιπη οικογένεια. Σερβίρεται με φρέσκες κομμένες φράουλες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα βήματά μου και εύκολα και απλά θα έχεις δημιουργήσει το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό που έχεις δοκιμάσει. Μοιράσου τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σου μαζί μου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 350 γραμ. φράουλες
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 180 γραμ. νερό
  • 70 γραμ. κρέμα γάλακτος (35%)

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πολτοποιούμε τις φράουλες στο multi αφού τις έχουμε πλύνει και αφαιρέσει το κοτσανάκι τους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια δημιουργούμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.

Βήμα 3

Αφού αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε και τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να κρυώσει τελείως.

Βήμα 5

Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε χτυπήσει νωρίτερα στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν σαντιγύ, και δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες.

Βήμα 6

Σε περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή καταψύχουμε το μείγμα και κάθε μισή ώρα για 5-6 φορές βγάζουμε και ανακατεύουμε με σύρμα προκειμένου να αφρατέψει καλά το παγωτό μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή