Παγωτό φυστίκι Αιγίνης εύκολο και σπιτικό με παγωτομηχανή

2015-07-21
Παγωτό φυστίκι με παγωτομηχανή
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Φτιάξε υπέροχο παγωτό φυστίκι Αιγίνης εύκολο και σπιτικό με παγωτομηχανή, ακολουθώντας τη συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα παρακάτω που είναι μια από τις καλύτερες συνταγές με παγωτό που έχω δοκιμάσει και συνηθίζω να την φτιάχνω όλους τους μήνες του χρόνου παρόλο που πρόκειται κυρίως για μια καλοκαιρινή συνταγή. Πρόκειται για μία υπέροχη πρόταση που μυρίζει Ελλάδα καθώς η συνταγή περιέχει τα γνωστά σε όλους μας φυστίκια Αιγίνης τα οποία είναι εκείνα που σε συνδυασμό με το εκχύλισμα πικραμύγδαλου χαρίζουν υπέροχα αρώματα και γεύση στο γλυκό μας. Για πιο έντονο πράσινο χρώμα προαιρετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αντίστοιχο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σερβίρεται με μπόλικα φυστίκια Αιγίνης σε ψηλό ποτήρι και καλή σου απόλαυση. Περιμένω να ακολουθήσεις την δροσιστική αυτή μου πρόταση και γιατί όχι να μοιραστείς μαζί μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σουμ μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 250 γραμ. φυστίκια Αιγίνης
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 ml γάλα
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 10 κρόκοι
  • λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα πικραμύγδαλου

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα ζάχαρης.

Βήμα 2

Παράλληλα σε ένα μπόλ ρίχνουμε την άλλη μισή ποσότητα ζάχαρης μαζί με τους κρόκους και τα χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Αργά αργά ρίχνουμε στο μπόλ και το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα.

Βήμα 4

Αφού ομοιογενοποιηθεί ρίχνουμε το νέο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε ρίχνοντας το εκχύλισμα πικραμύγδαλου και αν θέλουμε τις σταγόνες με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 5

Αφήνουμε το μείγμα εκτός φωτιάς να κρυώσει και δουλεύουμε στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες.

Βήμα 6

Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε και τα φυστίκια Αιγίνης.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή