Παλαμίδα με γιαούρτι και παντζάρια στο τηγάνι

2015-09-29
Παλαμίδα με γιαούρτι και παντζάρια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Η συνταγή για ψάρι που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα αφορά την νοστιμότατη παλαμίδα με γιαούρτι και παντζάρια αποτελεί μία υπέροχη γευστική πρόταση με ξεχωριστά αρώματα και πινελιές που θα εντυπωσιάσει, ιδιαίτερα εύκολη ως προς την εκτέλεση της και με απλά υλικά. Πρόκειται λοιπόν για παλαμίδα φιλεταρισμένη και μαριναρισμένη για μερικές ώρες σε μία βινεγκρέτ από χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού και ελαιόλαδο, ενώ παράλληλα τη συνοδεύουμε με σπιτικό πουρέ παντζαριού που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα σε συνδυασμό με μία σως γιαουρτιού η αποία παρασκευάζεται επίσης πολύ εύκολα αρκεί να αναμείξουμε τη σωστή δοσολογία υλικών μας στο mixer. Ακολούθησε τη συνταγή μου και είμαι σίγουρη ότι θα εντυπωσιάσεις  φίλους και οικογένεια, ενώ περιμένω σχόλια και εντυπώσεις μέσα από το χώρο που σε περιμένει στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 παλαμίδα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι κόκκινο
  • χυμός 1 πορτοκαλιού
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 250 γραμ. γιαούρτι
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • αλατοπίπερο
  • ρόκα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε την παλαμίδα και τη φιλετάρουμε, ενώ στη συνέχεια δημιουργούμε μία βινεγκρέτ χτυπώντας σε ένα μπώλ το χυμό πορτοκαλιού με το χυμό λεμονιού προσθέτοντας σιγά σιγά και το ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Τέλος αλατοπιπερώνουμε το μείγμα μας και περιχύνουμε με αυτό το ψάρι μας αφήνοντάς το να μαριναριστεί για περίπου 2 ώρες σκεπασμένο στο ψυγείο.

Βήμα 3

Παράλληλα αφού καθαρίσουμε και βράσουμε τα παντζάρια τα μισά τα πολτοποιούμε στο μίξερ μαζί με το ξύδι και 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο φτιάχνοντας έτσι έναν πουρέ παντζαριού ενώ τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε και τα κάνουμε μία πεντανόστιμη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο, ξύδι και χυμό πορτοκαλιού αφήνοντας τα στο ψυγείο να μαριναριστούν για λίγη ώρα.

Βήμα 4

Τώρα είναι η ώρα να βγάλουμε την παλαμίδα από το ψυγείο και να τη σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και από τις δύο πλευρές για λίγα μόνο λεπτά προκειμένου να διατηρηθεί ζουμερή.

Βήμα 5

Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, με τον άνηθο, με λίγο χυμό λεμονιού αλατοπίπερο και κρέμα γάλακτος.

Βήμα 6

Σερβίρουμε την παλαμίδα επάνω στον πουρέ παντζαριού με τη σως γιαουρτιού από πάνω και λίγη ρόκα με τα μαριναρισμένα παντζάρια στο πλάι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή