Παλαμίδα με πατάτες στο φούρνο

2015-08-11
Παλαμίδα με πατάτες στο φούρνο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Πεντανόστιμη παλαμίδα με πατάτες στο φούρνο είναι η συνταγή για ψάρι που σου παρουσιάζω μέσα από τον ιστότοπό μας παρακάτω. Πρόκειται για ένα ελαφρύ, υγιεινό και ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο που μυρίζει Ελλάδα και αποτελεί την ιδανική πρόταση ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπέροχα φρέσκα λαχανικά, σκορδάκι, ξύδι εκλεκτό ελαιόλαδο και αρωατικός μαϊντανός είναι τα υλικά που θα χρειαστείς προκειμένου να συνοδεύσεις το ψάρι σου ενώ μην ξεχάχνας ότι το μυστικό της επιτυχίας του πιάτου είναι ο σωστός χρόνος ψησίματος καθώς δεν πρέπει να στεγνώσει η παλαμίδα μας. Ακολούησε τη συνταγή μου, πάντρεψε την με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί και στείλε μου τα σχόλια σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό παλαμίδα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 πατάτες
  • 4 κρεμμύδια
  • 5 ντομάτες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα νερό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο ξύδι λευκό

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε την παλαμίδα από τα λέπια και τα βράγχια και στη συνέχεια την ξεπλένουμε με νερό και ξύδι να φύγει το αίμα.

Βήμα 2

Αλατίζουμε το ψάρι μας και το κόβουμε σε φέτες.

Βήμα 3

Τοποθετούμε το ψάρι μας σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και γύρω γύρω προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μας κομμένα σε ροδέλες.

Βήμα 4

Περιχύνουμε το φαγητό μας με την τριμμένη ντομάτα, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά μας και τέλος προσθέτουμε το νεράκι.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή