Παλαμίδα πλακί στο φούρνο με ντομάτες

2014-03-02
Παλαμίδα πλακί στο φούρνο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις την παλαμίδα πλακί στο φούρνο με ντομάτες για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συνταγή είναι παραδοσιακή από το χωριό της μητέρας μου και είναι διαφορετική καθώς δεν χρησιμοποιούμε πατάτες αλλά μόνο ντομάτες. Δοκίμασε την και γράψε μου αν σου άρεσε και τι υλικά χρησιμοποίησες στο μείγμα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό παλαμίδα
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 κιλό ντομάτες κόκκινες
  • μισή κουταλιά σάλτσα πελτέ
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά την παλαμίδα και την κόβουμε φέτες.

Βήμα 2

Αραδιάζουμε τις φέτες σε λεκάνη, τις αλατίζουμε, τις βρέχουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε να σταθούν μία ώρα.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε φέτες, τα τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι στο τηγάνι.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το μαϊντανό επίσης ψιλοκομμένο, τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ λιωμένο σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό.

Βήμα 5

Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί δέκα λεπτά.

Βήμα 6

Στραγγίζουμε τις φέτες από το ξύδι, τις στρώνουμε στο ταψί, ρίχνουμε πάνω το μείγμα του τηγανιού, πιπέρι, αλάτι, αν χρειάζεται και το υπόλοιπο λάδι.

Βήμα 7

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και τ' αφήνουμε μία ώρα ή και περισσότερο για να ροδοψηθεί και να μείνει μόνο με τη σαλτσούλα του.

Βήμα 8

Η παλαμίδα πλακί στο φούρνο είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή