Παλαμίδα ψητή στο φούρνο με μυρωδιές

2014-04-02
Παλαμίδα στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια μοναδική, διαφορετική και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις παλαμίδα ψητή στο φούρνο με μυρωδιές θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις, να πειραματιστείς και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό παλαμίδα
  • 6 κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 5-6 ντομάτες φρέσκες
  • 3 πατάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε την παλαμίδα μία ώρα στο νερό για να φύγει το αίμα. Μετά την καθαρίζουμε, την πλένουμε, τη στραγγίζουμε, την αλατίζουμε και τη ραντίζουμε με ξύδι.

Βήμα 2

Την κόβουμε κατόπιν φέτες και τις τοποθετούμε στη σειρά στο ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κομμάτια και τις βάζουμε στα κενά.

Βήμα 3

Στο πιάτο ψιλοκόβουμε τις ντομάτες χωρίς σπόρους και φλούδες, ψιλοκόβουμε επίσης το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα ανακατεύουμε και το μίγμα αυτο το σκορπάμε πάνω στις φέτες της παλαμίδας.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με ακόμη λίγο αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με το λάδι, ρίχνουμε και μισό ποτήρι νερό και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε μέτρια θεροκρασία μισή ώρα, από την ώρα που θα πάρει βράση.

Βήμα 6

Η παλαμίδα ψητή στο φούρνο είναι έτοιμη και σερβίρεται ζεστή και κρύα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή