Παλαμίδα τηγανιτή με λεμόνι, σκόρδο, δενδρολίβανο και μαϊντανό

2014-03-02
Παλαμίδα τηγανιτή
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια συνταγή από το χωριό της γιαγιάς μου για να φτιάξεις παλαμίδα τηγανιτή λεμονάτη με σκόρδο, δενδρολίβανο και μαϊντανό που την συνοδεύεις με μια φρέσκια σαλάτα λαχανικών για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδανικό μεζεδάκι ή κυρίως γεύμα, δοκίμασε την και γράψε μου εναλλακτικές προτάσεις.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό παλαμίδα
  • 200 γραμ. λάδι ή και περισσότερο
  • 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μάτσο μαϊντανός
  • λίγη ρίγανη
  • 1 ζουμερό λεμόνι
  • λίγο δεντρολίβανο
  • αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά την παλαμίδα και την κόβουμε φέτες, τις αραδιάζουμε σε πήλινο δοχείο, τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με ξύδι.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τ' ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό καθώς και το δεντρολίβανο, και πασπαλίζουμε με ρίγανη και τοποθετούμε το δοχείο στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το αλεύρι με νερό, κάνουμε πηχτό κουρκούτι, βουτάμε κάθε φέτα μαζί με τα μυρωδικά και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.

Βήμα 4

Όταν τηγανίσουμε όλα τα κομμάτια, τα τοποθετούμε σε πιατέλα, περιχύνουμε το λάδι του τηγανιού και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.

Βήμα 5

Η παλαμίδα τηγανιτή είναι έτοιμη και την σερβίρουμε συνοδεύοντάς τες με μία σαλάτα παντζάρια ή με οποιαδήποτε άλλη σαλάτα εποχής.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή