Παλαμίδα ψητή στη λαδόκολα

2015-08-17
Παλαμίδα ψητή στη λαδόκολα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Φτιάξε εύκολα και απλά την πιο νόστιμη και υγιεινή παλαμίδα ψητή στη λαδόκολα συνοδευόμενη από πατατούλες, που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Τα υλικά που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις είναι ιδιαίτερα απλά και οικονομικά εκτός από το ψάρι σχετικά με το οποίο θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις όποιο ψάρι φρέσκο βρεις στον ιχθυοπόλη σου ή ακόμα και κατεψυγμένο αν σε βολεύει ενώ το δεντρλίβανο ταιριάζει απόλυτα ως μυρωδικό με τα ψάρια και αφήνει το εκπληκτικό άρωμα του στο φαγητό μας. Ιδανικά σου συνιστώ να συνοδέψεις το φαγητό σου με το αγαπημένο λευκό κρασί της οικογένειας ή των φίλων και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν όλοι. Περιμένω με χαρά τα σχόλια σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 μεγάλη παλαμίδα κομμένη σε φέτες
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • Υλικά για λαδολέμονο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 1 κουταλιά σούπας δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβωή αγοράζω το ψάρι σε φέτες τις οποίες τοποθετώ σε μία λεκανίτσα με νερό και χυμό λεμονιού προκειμένου να καθαρίσουν από το αίμα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αναμειγνύω όλα μαζί τα υλικά του λαδολέμονου δημιουργώντας ένα δεμένο πηχτό ρευστό.

Βήμα 3

Σε ένα ταψάκι απλώνω ένα κομμάτι λαδόκολλα και μέσα στρώνουμε τις φέτες ψαριού και τις πατάτες γύρω από αυτές, περιχύνοντας το φαγητό μας με το αρωματικό λαδολέμονο που δημιουργήσαμε προηγουμένως.

Βήμα 4

Τέλος προσθέτω λίγο νεράκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή