Πανακότα χριστουγεννιάτικη με βανίλια

2015-12-09
panakota-xristougenniatikh
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 12m
  • Έτοιμη σε : 15m

Χαρούμενα Χριστούγεννα αγαπημένες μου. Οι μέρες προχωράνε και θέλοντας και μη έχουμε μπει όλοι στο κλίμα των ημερών. Η πιο ωραία γιορτή του χρόνου που εκτός από τα δώρα, τις διακοπές και τις συνατήσεις με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, δεν μπορεί να μην συνδυαστεί με ένα τραπέζι γεμάστο νόστιμες λιχουδιές. Το επιδόρπιο λοιπόν που σας προτείνω σήμερα, για να παρουσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι είναι η πανακότα. Μεταφερόμαστε λοιπόν στη μαγευτική Ιταλία δοκιμάζοντας τις γεύσεις της. Ξεκινήστε να φτιάχνετε λοπόν την <<ψημένη κρέμα>> και διακοσμήστε τη από πάνω όπως και με ότι θέλετε. Γλυκό που σίγουρα θα τους ξετρελάνει όλους. Καλές γιορτές.

Υλικά

  • 1 φλυτζ. γάλα για τη ζελατίνη
  • 1,5 κουταλάκι γλυκού βανίλια
  • 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 450 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλάκι διαλύουμε τη ζελατίνη σε ένα φλιτζάνι χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αφήνουμε να ζεσταθούνα για 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Τέλος αφήνουμε την πανακότα να κρυώσει, τη βάζουμε σε μία φόρμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή