Πανετόνε με σοκολάτα Χριστουγεννιάτικο

2015-12-29
Πανετόνε με σοκολάτα χριστουγεννιάτικο
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 2:50 h

Αγαπημένες μου σήμερα επιστρέφω με μία υπέροχη συνταγή για πανετόνε με σοκολάτα χριστουγεννιάτικο την οποία θα λατρέψετε όχι μόνο εσείς αλλά και οι φίλοι, συγγενείς, οικογένειά σας. Πρόκειται για ένα γλυκό κέϊκ με κομματάκια λευκής σοκολάτας αλλά και κουβερτούρας σε συνδυασμό με σταφίδες το οποίο κρατάει την προέλευση του στην γειτονική χώρα της Ιταλίας και είναι γνωστό για το ύψος του ενώ το συναντάμε συχνά σε γιορτινά τραπέζια. Τι καλύτερο λοιπόν από το να δοκιμάσουμε και εμείς να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό πανετόνε εύκολα, απλά και οικονομικά. Ακολούθησε τα βήματα που σου παρουσιάζω παρακάτω ώσπου να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη που θα αφήσουμε να φουσκώσει όσο χρειάζεται πριν τη ψήσουμε σε φόρμα του κέϊκ με ψυλό κολάρο. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και φρούτα του δάσους προκειμένου να έχουμε ένα αμειγώς χριστουγεννιάτικο οπτικό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει. Καλή επιτυχία και είμαι στη διάθεση σας για τυχόν απορίες, μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που αθ βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 70 γραμ. καρύδια
  • 70 γραμ. σταφίδες
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 150 γραμ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γραμ. κομμάτια λευκής σοκολάτας
  • 150 γραμ. κομμάτια κουβερτούρας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γραμ. μαγιά

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα θα διαλύσουμε τη μαγιά σε 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα αφήσουμε για 30 περίπου λεπτά προκειμένου να φουσκώσει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι, προσθέτοντας τη μαγιά προς το τέλος καθώς φυσικά και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας, κουβερτούρας αλλά και τις σταφίδες, μεταφέροντας το μείγμα σε μία λακουβίτσα που έχουμε δημιουργήσει εμείς οι ίδιοι στο αλεύρι που έχουμε προηγουμένως ρίξει σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα γάλατος καθώς και 100 γραμ. βούτυρο και ζυμώνουμε.

Βήμα 4

Αφού δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για περίπου 2 ώρες ενώ στη συνέχεια αφού χαράξουμε τη ζύμη σε σχήμα σταυρού ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία φόρμα με μεγάλο ύψος την οποία πρώτα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και την αφήνουμε να φουσκώσει, έχοντας σκεπάσει τη φόρμα.

Βήμα 6

Αφού φουσκώσει αρκετά η ζύμη μας και καλύψει όλη τη φόρμα τότε ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη καθώς και με λίγα βατόμουρα ή ότι άλλο παρόμοιο φρούτο σας αρέσει και σερβίρουμε αφού αφήσουμε λιγάκι το πανετόνε να κρυώσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή