Πανσέτα χοιρινή με πατάτες στο φούρνο

2016-01-24
Πανσέτα με πατάτες στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Φίλες μου καλές δώστε προσοχή στην συνταγή που θα σας παρουσιάσω παρακάτω καθώς έχει δοκιμαστεί ανά τα χρόνια και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη δεκάδες φορές είτε σε κυριακάτικα τραπέζια με την οικογένεια είτε σε γιορτινά τραπεζώματα είτε σε καλέσματα στο σπίτι για φίλους. Πρόκειται για μελωμένη πανσέτα με πατάτες στο φούρνο ένα υπέροχο πιάτο αποτελούμενο από μελωμένη πανσέτα, ένα κομμάτι χοιρινού με αρκετό λιπάκι που σιγοψήνεται για ώρες στο φούρνο και μετατρέπεται σε πεντανόστιμη λιχουδιά με τραγανό περίβλημα συνοδευόμενη από πατατούλες που λιώνουν στο στόμα μιας και έχουν ψηθεί στο ζουμί που βγάζει η πανσέτα σε συνδυασμό με το μέλι και το χυμό λεμονιού με τα οποία τις έχουμε περιχύσει, ενώ η ρίγανη και το σωστό αλατοπίπερο έρχονται και δίνουν το απαραίτητο άρωμα και εξτρά νοστιμιά στο πιάτο μας. Συνδυάστε το με ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας λευκό ή και κόκκινο κρασί και να είστε σίγουροι ότι θα λάβετε τα εύσημα όλων. Καλά μαγειρέματα και ανυπομονώ να λάβω τα σχόλια σας για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 1 κιλό πανσέτα
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • χυμός 1 λεμονιού
  • ρίγανη
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες, κόβωντας τες κυδωνάτες και τοποθετώντας τες σε ένα μπόλ.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπόλ με τις πατάτες αλατοπίπερο, ρίγανη, μέλι και χυμό λεμονιού και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάνε παντού τα υλικά.

Βήμα 3

Αμέσως μετά σε ένα πυρέξ τοποθετούμε στο κέντρο το κομμάτι πανσέτας μας το οποίο και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά, αλείφουμε με ελαιόλαδο και μέλι, και τρίβουμε λίγη ρίγανη με τα χέρια μας στο κρέας μας ώστε να αρωματιστεί σωστά.

Βήμα 4

Γύρω γύρω από το κρέας τοποθετούμε τις πατάτες μαζί με το ζουμάκι από το μπόλ και ψήνουμε σε πολύ καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου μιάμιση ώρα.

Βήμα 5

Κάθε τόσο θα πρέπει να αλείφουμε το κρέας μας με το ζουμάκι που έχει το πυρέξ και με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή