Παντεσπάνι αφράτο, χωριάτικο φουσκωτό με ασπράδια της παρέας

2015-05-29
Παντεσπάνι αφράτο, χωριάτικο φουσκωτό με ασπράδια της παρέας
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Παρακάτω θα βρεις μια απλή συνταγή για το παντεσπάνι αφράτο, χωριάτικο φουσκωτό με ασπράδια της παρέας που για μένα είναι από τις πιο απλές και νόστιμες προτάσεις για παντεσπάνι που σου έχουμε προτείνει εδώ στην ιστοσελίδα μας. Προκύπτει από λίγα και απλά υλικά, βασίζεται στα αυγά και στο σιμιγδάλι και το άρωμα του και η γεύση του προέρχονται από τον συνδυασμό των παραπάνω υλικών με την βανίλια και την ζάχαρη. Είναι μια από τις κλασικές προτάσεις για παντεσπάνι, είναι αφράτο και νόστιμο και σου συνιστώ να το μαγειρέψεις και να το δοκιμάσεις και όταν το κάνεις, να μου στείλεις τη γνώμη σου και τα σχόλια σου για την συνταγή. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στον χώρο που είναι τα σχόλια στο τέλος της σελίδας αυτής για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία σου δημιουργηθεί κατά την ανάγνωση ή εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 16 αυγά
  • 4 χαρτάκια βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τα ασπράδια και τα κάνουμε μαρέγκα.

Βήμα 2

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε λεκάνη με ξύλινη κουτάλα, μία ώρα περίπου.

Βήμα 3

Ρίχνουμε μέσα λίγη - λίγη τη μαρέγκα και το σιμιγδάλι, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

Βήμα 4

Στο τέλος προσθέτουμε και τη βανίλια.

Βήμα 5

Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο, που πρέπει να είναι προθερμασμένος.

Βήμα 6

Ψήνουμε στην αρχή στους 250 βαθμούς κατόπιν σβήνουμε το πάνω και αφήνουμε μόνο το κάτω μέρος, να ψηθεί επί 3/4 της ώρας.

Βήμα 7

Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε μπακλαβωτά κομμάτια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή