Παντεσπάνι με σιρόπι και σιμιγδάλι

2015-05-25
Παντεσπάνι με σιρόπι και σιμιγδάλι
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παρουσιάζω παρακάτω ένα νοστιμότατο Ρουμελιώτικο παντεσπάνι με σιρόπι και σιμιγδάλι που μας το έχει δώσει η γειτόνισσα μας που ήταν συνταγή της γιαγιάς της. Είναι από τις πιο εύκολες και απλές συνταγές με παντεσπάνι που σου έχουμε προτείνει στον ιστότοπο μας καθώς περιέχει λίγα υλικά. Η βάση του είναι το σιμιγδάλι στο οποίο προσθέτουμε αυγά και το γλυκαίνουμε με την ζάχαρη και τη βανίλια. Αυτό που απογειώνει την γεύση της συνταγής είναι το σιρόπι στο οποίο μπορείς και να πειραματιστείς με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις για να το φτιάξεις αν και η συνταγή προτείνει κι εκεί λίγα και αγνά υλικά με την προσθήκη ζάχαρης και λεμονιού. Όταν δοκιμάσεις την συνταγή αυτή θα ήθελα να μου στείλεις τη γνώμη σου και μην ξεχνάς πως για οποιαδήποτε απορία προκύψει μπορείς να μου την στείλεις στον προβλεπόμενο χώρο στο τέλος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 320 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 320 γραμ. ζάχαρη
  • 16 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κομματάκι λεμόνι
  • βούτυρο όσο χρειάζεται για να αλείψουμε το ταψί

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε σε λεκάνη τους κρόκους και τους δουλεύουμε με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει.

Βήμα 3

Ενώνουμε τα ασπράδια με τους κρόκους και τα δουλεύουμε μαζί.

Βήμα 4

Προσθέτουμε λίγο - λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας πάντα, και στο τέλος το άρωμα της βανίλιας.

Βήμα 5

Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 45 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε στο μεταξύ το φούρνο.

Βήμα 6

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι, βράζοντάς το 5 λεπτά και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή