Παντεσπάνι ρολό με κρέμα και σοκολάτα εύκολο και αφράτο

2015-05-23
Παντεσπάνι ρολό με κρέμα και σοκολάτα εύκολο και αφράτο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 5:000 h

Παρακάτω θα βρεις μια εκπληκτική και διαφορετική συνταγή για το παντεσπάνι ρολό με κρέμα και σοκολάτα εύκολο και αφράτο που είναι μια σπεσιαλιτέ από την Πελοπόννησο και την έφτιαχνε η μητέρα του κουμπάρου του άντρα μου. Είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές για παντεσπάνι που έχεις δοκιμάσει καθώς είναι υπερπαραγωγή μιας και περιεχει κρέμα και κρέμα με κακάο την οποία ενώνεις με το παντεσπάνι που το έχεις σαν βάση, και τα δύο μαζί τα κάνεις ρολό και το γευστικό αποτέλεσμα σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Σου προτείνω να φτιάξεις αυτή την πρόταση που σου κάνουμε και να μου στείλεις τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου μόλις δοκιμάσεις την συνταγή αυτή. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 10 αυγά
  • 10 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • μία πρέζα αλάτι
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • 1 λαδόχαρτο
  • Για την κρέμα:
  • 3 ποτήρια του νερού γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ή καρύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε στη λεκάνη τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Τα ασπράδια τα δουλεύουμε χωριστά, ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Βήμα 3

Ενώνουμε τα ασπράδια με τους κρόκους και προσθέτουμε το αλεύρι, που προηγουμένως ανακατέψαμε με το μπαίκιν και το αλάτι και όλα μαζί τα δουλεύουμε ώσπου να γίνει ένα μίγμα αφράτο.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί (το ταψί να είναι ανάλογο, ούτως ώστε, όταν ψηθεί, να έχει πάχος δύο δάχτυλα) και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα.

Βήμα 5

Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει, το βγάζουμε από το ταψί και το χωρίζουμε στα δύο οριζοντίως.

Βήμα 6

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και διαλύουμε το κόρν φλάουρ.

Βήμα 7

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά ώσπου να πήξει.

Βήμα 8

Αδειάζουμε τη μισή κρέμα σε ένα άλλο σκεύος και στην υπόλοιπη ρίχνουμε ρίχνουμε το κακάο και το ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά ώσπου να διαλυθεί.

Βήμα 9

Αν είναι πάρα πολύ πυκνό, ρίχνουμε ελάχιστο νερό.

Βήμα 10

Απλώνουμε ένα λαδόχαρτο στο τραπέζι, το κόβουμε σε δύο κομμάτια και τοποθετούμε στο καθένα από ένα κομμάτι παντεσπάνι.

Βήμα 11

Απλώνουμε τη μισή κρέμα σοκολάτας και πάνω από τη σοκολάτα τη μισή άσπρη κρέμα.

Βήμα 12

Κάνουμε το ίδιο και για το άλλο παντεσπάνι.

Βήμα 13

Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ή καρύδια χοντροκοπανισμένα και κάνουμε το κάθε παντεσπάνι ρολό και αφού το διπλώσουμε με το λαδόχαρτο, το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει 2-3 ώρες.

Βήμα 14

Αφαιρούμε κατόπιν το λαδόχαρτο, το πασπαλίζουμε με άχνη και το κόβουμε λοξά κομμάτια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή