Παντεσπάνι σιροπιαστό με λεμόνι

2015-05-19
Παντεσπάνι σιροπιαστό με λεμόνι
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου στέλνω μια νοστιμότατη συνταγή για παντεσπάνι σιροπιαστό με λεμόνι που είναι μια παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Θράκης και συγκεκριμένα της Ορεστιάδας από όπου έχει καταγωγή μια κολλητή μου φίλη που μου έδωσε αυτή τη συνταγή που έφτιαχνε η γιαγιά της και είναι από τις πιο νόστιμες προτάσεις για παντεσπάνι που το χρησιμοποιούσε μετά, σαν βάση για να φτιάξει τις τούρτες της. Η βάση της συνταγής είναι η μαρέγκα που την τροφοδοτούμε με ρυζάλευρο και για το άρωμα και τη γεύση χρησιμοποιούμε είτε ξύσμα λεμονιού είτε βανίλια μαζί προφανώς με την ζάχαρη. Είναι μια πολύ καλή βάση την οποία σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τις τούρτες σου και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου όταν την μαγειρέψεις και την δοκιμάσεις. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κουτί ρυζάλευρο
  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του καφέ μπαίκιν πάουντερ
  • λίγο ξύσμα από λεμόνι ή άρωμα βανίλιας
  • Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • ζουμί από 1 μικρό λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε σε λεκάνη τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να φουσκώσουν.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τότε το ρυζάλευρο, τη μπαίκιν πάουντερ, το ξύσμα από λεμόνι ή τη βανίλια και δουλεύουμε ώσπου να γίνει ένα μίγμα λείο.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε ταψί Νο 28 και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Βήμα 4

Έχουμε στο μεταξύ το φούρνο προθερμασμένο στους 300 βαθμούς και μόλις φουρνίσουμε το γλυκό, τον κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς.

Βήμα 5

Ψήνουμε μισή ώρα.

Βήμα 6

Βράζουμε το σιρόπι και μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το κόβουμε μπακλαβωτά κομμάτια, κρυώνει λιγάκι και το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή