Παραδοσιακός χαλβάς Αγρινίου με αλεύρι

2015-02-10
Παραδοσιακός χαλβάς Αγρινίου με αλεύρι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Παρακάτω θα βρεις μια καταπληκτική συνταγή για να μαγειρέψεις παραδοσιακό χαλβά Αγρινίου με αλεύρι όπως τον έφτιαχνε η γιαγιά μου την σαρακοστή που έχει καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία. Τα βασικά συστατικά του γλυκού είναι το χωριάτικο βούτυρο και το αλεύρι τα οποία ενώνονται με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και το κουκουνάρι (προεραιτικά) και δίνουν μια πολύ νόστιμη γεύση. Είναι μια παραδοσιακή συνταγή και δεν είναι από τις κλασικές συνταγές μαγειρικής για χαλβά που φτιάχνουν πλέον και θα σου πρότεινα να τον μαγειρέψεις και να μου πεις τη γνώμη σου καθώς και αυτή των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι νισεστές
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 φλιτζάνα αμύγδαλα καβουρδισμένα ολόκληρα
  • λίγη άχνη ζάχαρη
  • κανέλα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε το 1 κιλό ζάχαρη σε κατσαρόλα (σκεύος χαλκοματένιο).

Βήμα 2

Τη γυρίζουμε διαρκώς, να γίνει καραμέλα και τη σβήνουμε με ένα κιλό νερό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το υπόλοιπο μισό κιλό ζάχαρη.

Βήμα 3

Έχουμε επίσης διαλύσει σε άλλο 1 κιλό νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το βούτυρο και κατόπιν τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αν θέλουμε και κουκουνάρι, γυρίζοντας συνέχεια το χυλό με την ξύλινη κουτάλα, ώσπου να γίνει μία μάζα.

Βήμα 5

Γυρίζουμε το μίγμα του χαλβά σε βουτυρωμένο ταψί και τον ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά.

Βήμα 6

Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

 

Αν δοκίμασες τον χαλβά με αλεύρι μοιράσου μαζί μας τις εντυπώσεις σου καθώς και αν έκανες οποιαδήποτε παραλλαγή στην αρχική συνταγή.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή