Παραδοσιακό κοτόπουλο κοκκινιστό με κανέλα της γιαγιάς

2015-09-13
Παραδοσιακό κοτόπουλο κοκκινιστό με κανέλα της γιαγιάς
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια από τις πιο παραδοσιακές συνταγές για κοτόπουλο που σου έχουμε προτείνει από την ιστοσελίδα μας θα βρεις παρακάτω καθώς αφορά κοκκινιστό κοτόπουλο με κανέλα. Η συνταγή είναι από το τετράδιο μαγειρικής της γιαγιάς μου και είναι εξαιρετικά νόστιμη και απλή στην εκτέλεση της. Η γιαγιά ασχολείται δύο μέρες με τα μπαχαρικά αλλά εγώ θα σου την αναφέρω πρωτότυπη και πράττεις όπως νομίζεις. Αρχικά τσιγαρίζουμε βούτυρο με μπαχαρικά και ντομάτα. Βάζουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε κόψει σε μερίδες και έχουμε αφαιρέσει την πέτσα και τα κόκαλα και το βράζουμε. Στο τέλος βάζουμε τα αυγά για μια βράση και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Υλικά

  • 2 κιλά κοτόπουλο
  • 2 1/2 κιλά κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο πιπέρι
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
  • λίγη τριμμένη κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γραμ. λάδι
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • 5 - 6 αυγά βραστά

Διαδικασία

Βήμα 1

Την πρώτη μέρα βάζουμε τα μπαχαρικά, το λάδι και το χυμό ντομάτας και τα χτυπάμε καλά.

Βήμα 2

Την άλλη μέρα τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν ωσότου γίνουν αλοιφή.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το βούτυρο και τα μπαχαρικά με τη ντομάτα που ετοιμάσαμε την προηγούμενη.

Βήμα 4

Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.

Βήμα 5

Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε κομματάκια, αφού αφαιρέσουμε όλα τα κόκαλα εκτός από τα μπούτια.

Βήμα 6

Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 7

Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα κόβουμε στα δύο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πάρουν μία βράση.

Βήμα 8

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή