Παραδοσιακό σπιτικό λικέρ βύσσινο με κονιάκ της γιαγιάς

2015-06-16
Παραδοσιακό σπιτικό λικέρ βύσσινο με κονιάκ της γιαγιάς
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Παρακάτω θα βρεις μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις το παραδοσιακό σπιτικό λικέρ βύσσινο με κονιάκ της γιαγιάς μου που είναι από τα καλύτερα λικέρ που έχω πιεί ποτέ μου. Είναι αρκετά απλή συνταγή καθώς βασίζεται σε λίγα υλικά που είναι το βύσσινο, το κονιάκ, το λεμόνι και το γαρύφαλλο τα οποία τα βάζουμε σε ένα βάζο και τα αφήνουμε στον ήλιο όλο το καλοκαίρι και στο τέλος τα σουρώνουμε. Είναι μια καταπληκτική γευστικά πρόταση την οποία σου συνιστώ να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις να φτιάξεις και να μου στείλεις εντυπώσεις και σχόλια όταν τη δοκιμάσεις.

Υλικά

  • 2 κιλά ώριμο και γερό βύσινο
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 κιλά κονιάκ καλό
  • 5 - 6 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • φλούδα από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και από τα κοτσάνια το βύσσινο.

Βήμα 2

Σε ένα γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο βάζουμε το βύσσινο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τις φλούδες από ένα λεμόνι και κλείνουμε καλά το βάζο.

Βήμα 3

Τοποθετούμε το βάζο σε ένα μέρος που το βλέπει ο ήλιος όλη τη μέρα και το αφήνουμε όλο το καλοκαίρι.

Βήμα 4

Κατόπιν το σουρώνουμε από μεταξωτό ύφασμα για να μην πέσουν χοντράδια, αλλά να είναι λαμπικαρισμένο το ποτό και το αδειάζουμε σε μπουκάλια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή