Παστέλι με μέλι, σουσάμι, καρύδια και ζάχαρη

2015-03-27
Παστέλι με μέλι, σουσάμι, καρύδια και ζάχαρη
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Η πιο κλασική, διαχρονική και νόστιμη συνταγή για παστέλι με μέλι, σουσάμι, καρύδια και ζάχαρη είναι στη διάθεση σου παρακάτω. Η πρόταση αυτή είναι από τις απλές και κλασικές προτάσεις για να φτιάξεις το παστέλι καθώς είναι περιέχει μέλι, σουσάμι, ζάχαρη και καρύδια αν και μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορους ξηρούς καρπούς και να πειραματιστείς με το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Η βάση πάντως είναι η συνταγή που θα βρεις παρακάτω και είναι εξαιρετικά νόστιμη και αν και είναι παχυντική, περιέχει στοιχεία που είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και υγιεινά. Δοκίμασε να φτιάξεις την συνταγή αυτή και για οτιδήποτε σχόλιο, ερώτηση ή διευκρίνηση χρειαστείς, επικοινωνείς μαζί μου στο κάτω μέρος της σελίδας μετά το τέλος της συνταγής εκεί που βρίσκονται τα σχόλια. Καλή σου απόλαυση εύχομαι.

Υλικά

  • μισό ποτήρι μέλι
  • μισό ποτήρι ζάχαρη
  • 2 ποτήρια καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού παξιμάδι κοπανισμένο
  • σουσάμι
  • ανθόνερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το μέλι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει αρκετά το σιρόπι, ώστε, αν ρίξουμε λίγο σε νερό κρύο, να μη διαλυθεί, αλλά να σχηματιστεί σαν σκληρή μπαλίτσα.

Βήμα 2

Το βγάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το παξιμάδι με τα καρύδια και τα προσθέτουμε στο σιρόπι.

Βήμα 4

Βρέχουμε ένα σανίδι με ανθόνερο και το πασπαλίζουμε με άφθονο σουσάμι.

Βήμα 5

Ρίχνουμε επάνω το μίγμα και το στρώνουμε με κουτάλι (που το βουτάμε συχνά σε ανθόνερο) να έχει παντού πάχος 2 εκατ. περίπου.

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με αρκετό σουσάμι, το αφήνουμε μία μέρα και την επομένη το κόβουμε σε μικρά μπακλαβωτά κομμάτια.

Δοκίμασες το παστέλι με μέλι, σουσάμι, καρύδια και ζάχαρη; Στείλε μας την γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή