Παστέλι Ρούμελης σπιτικό και τραγανό με φρούτα και χωρίς ζάχαρη

2015-03-24
Παστέλι Ρούμελης σπιτικό και τραγανό με φρούτα και χωρίς ζάχαρη
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Σου στέλνω μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή για να μαγειρέψεις το παστέλι Ρούμελης σπιτικό και τραγανό με φρούτα και χωρίς ζάχαρη όπως μας το φτιάχνει η πεθερά μου και το τσακίζουμε κάθε φορά. Η συνταγή είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες προτάσεις για παστέλι καθώς περιέχει φρούτα, εμείς χρησιμοποιούμε το μανταρίνι και το πορτοκάλι τα οποία αντικαθιστούν την ζάχαρη και δίνουν μια εξαιρετικά νόστιμη γεύση όταν τα δοκιμάζεις. Σου συνιστώ να φτιάξεις την συνταγή και για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείς, επικοινωνείς μαζί μου από τα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1.600 γραμ. μέλι
  • 1.300 γραμ. σουσάμι
  • λίγη φλούδα από πορτοκάλι ή μανταρίνι
  • λίγο ροδόσταμο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το μέλι από τον αφρό και το δένουμε.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε το σουσάμι, το καβουρδίζουμε λίγο και το ρίχνουμε στο μέλι να πάρει μία βράση.

Βήμα 3

Προσθέτουμε σε ψιλά κομμάτια λίγη φλούδα από πορτοκάλι ή μανταρίνι και πριν το κατεβάσουμε, το δοκιμάζουμε σε ένα πιάτο (όταν ξεκολλάει είναι καλό).

Βήμα 4

Αλείφουμε ένα σανίδι με ροδόσταμο, απλώνουμε πάνω του το παστέλι (όσο χοντρό θέλουμε) και όταν κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια.

Αν έφτιαξες αυτό το σπιτικό και τραγανό παστέλι, στείλε μας τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή