Παστίτσιο πλούσιο, παραδοσιακό και κλασικό με κιμά, τυριά και πολύ μπεσαμέλ

2015-01-30
παστιτσιο πλουσιο παραδοσιακο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε παστίτσιο πλούσιο, παραδοσιακό και κλασικό με κιμά, τυριά και πολύ μπεσαμέλ, ένα πιάτο ιδανικό για τα οικογενειακά τραπέζια αλλά και για τις καθημερινές που θέλετε να πάρετε κάτι ‘εύκολο’ μαζί σας σε ταπεράκι στο γραφείο αλλά και να το απολαύσετε τόσο κρύο όσο και ζεστό. Ένα γευστικό πιάτο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. κιμάς
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
  • Μισό φλιτζ. ντομάτα πούμαρο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 6 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 8 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Φρυγανιά τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε το γάλα και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα

Βήμα 6

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε

Βήμα 9

Ρίχνουμε λίγη μπεσαμέλ στα μακαρόνια και ανακατεύουμε

Βήμα 10

Σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά ρίχνουμε τα μακαρόνια και από πάνω τον κιμά

Βήμα 11

Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς

Βήμα 12

Το παστίστιο πλούσιο παραδοσιακό είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο καρότο στον κιμά ή κάποιο άλλο λαχανικό της αρεσκείας σας
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή