Παστιτσάδα Κέρκυρας με μοσχάρι

2015-08-31
Παστιτσάδα Κέρκυρας με μοσχάρι
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Η συνταγή για μοσχάρι που σου παρουσιάζω παρακάτω είναι μια τοπική σπεσιαλιτέ της Κέρκυρας και την λένε παστιτσάδα. Είναι μια εκδοχή διαφορετική από την κλασική και την λατρεύουν τα παιδιά μου. Για να την ετοιμάσεις, αρχικά τσιγαρίζεις το μοσχάρι με το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και όταν ετοιμαστούν, σβήνεις με ξύδι και ντομάτα. Ρίχνεις το νερό με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να ετοιμαστούν. Θα χρειαστείς λίγο λιγότερο από δύο ώρες. Εν τω μεταξύ ετοιμάζεις και τα μακαρόνια τα οποία ενώνεις με την σάλτσα για να δέσουν και το φαγητό σου είναι έτοιμο. Επιλέγεις και φτιάχνεις την συνταγή για σαλάτα που προτιμάς και απολαμβάνεις ένα εξαίσιο δείπνο.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 500 γραμ. κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • μισό ποτηράκι ξύδι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη
  • μισό κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  • λίγο πιπέρι σε κόκκους
  • λίγη κανέλα και γαρύφαλλο ακοπάνιστα
  • 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτές
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 3

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους, τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε στη φωτιά μαζί με τα κρεμμύδια (όχι τριμμένα αλλά κομμένα σε φέτες) και με το λάδι.

Βήμα 2

Αφού σωταριστούν καλά, χωρίς να καεί το κρεμμύδι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μισό ποτηράκι ξύδι και τη ντομάτα λιωμένη σε ένα ποτήρι του νερού νερό.

Βήμα 3

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν επί 1 1/2 ως 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα όταν το κρέας είναι έτοιμο και όταν έχει πιεί το νερό.

Βήμα 5

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, προσέχοντας να μη παραβράσουν.

Βήμα 6

Τα σουρώνουμε, βάζουμε τη μισή σάλτσα από το κρέας, τα ανακατεύουμε και αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με μυζήθρα τριμμένη.

Βήμα 7

Σερβίρουμε το κρέας με την υπόλοιπη σάλτσα ξεχωριστά.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή