Παστιτσάκια γλυκά μικρά με σοκολάτα

2015-05-29
Παστιτσάκια γλυκά μικρά με σοκολάτα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Σου στέλνω μια νοστιμότατη Μικρασιάτικη συνταγή για να φτιάξεις τα παστιτσάκια γλυκά μικρά με σοκολάτα που είναι ένα παραδοσιακό τοπικό γλυκό που θυμίζει έντονα τα cupcakesτα μοντέρνα. Η συνταγή είναι από την κυρία που βοηθούσε τη μητέρα μου στο σπίτι και είναι αρκετά παλιά. Φτιάχνουμε την ζύμη, ρίχνουμε την κρέμα και λούζουμε με την σοκολάτα δημιουργώντας μια μοναδική και πολύ νόστιμη γεύση. Σου συνιστώ να φτιάξεις την συνταγή αυτή και να μου στείλεις παρακάτω στην σελίδα τις εντυπώσεις σου καθώς και αν έχεις οποιαδήποτε απορία προς επίλυση σχετικά με τα βήματα εκτέλεσης της συνταγής αυτής. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • μισό φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 100 γραμ. σοκολάτα
  • Για την κρέμα:
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα
  • 250 γραμ. κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά.

Βήμα 2

Χαμηλώνουμε κατόπιν τη φωτιά, ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι και το ανακατεύουμε γρήγορα, για να μη σβολιάσει.

Βήμα 3

Προσθέτουμε σιγά - σιγά τα αυγά χτυπημένα, τη λεμονόφλουδα ψιλοκομμένη και όλα μαζί τα γυρίζουμε πάνω στη φωτιά, ώσπου να γίνουν μία σφιχτή μάζα.

Βήμα 4

Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια τα οποία πλάθουμε διάφορα σχήματα.

Βήμα 5

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς 20 λεπτά.

Βήμα 6

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Βήμα 7

Χτυπάμε τα αυγά στη λεκάνη, κρόκους και ασπράδια μαζί, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το κονιάκ, τα ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βήμα 8

Μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε την κουβερτούρα τριμμένη, τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μερικές βράσεις, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα και σβήνουμε τη φωτιά.

Βήμα 9

Όταν ψηθούν τα γλυκά μας, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κατόπιν τα χαράζουμε στη μέση οριζοντίως και βάζουμε ανάμεσα 1 κουταλιά κρέμα.

Βήμα 10

Στη συνέχεια, λιώνουμε τα 100 γραμάρια σοκολάτα και κάνουμε μία ελαφρά επάλειψη από πάνω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή