Πατάτες γεμιστές με χταπόδι σβησμένο με λευκό κρασί

2014-03-01
Πατάτες γεμιστές με χταπόδι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Σου στέλνω μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε πατάτες γεμιστές με χταπόδι το οποίο σβήνω σε λευκό κρασί. Είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό σε ένα μεγάλο γεύμα, ή ένα γευστικό και θρεπτικό μεζεδάκι.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 3 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 δόντι σκόρδο
  • πιπέρι άσπρο, αλάτι
  • λάδι (1 ποτήρι του νερού)
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • κρασί άσπρο (1 ποτηράκι)
  • ανάλογο νερό
  • ντομάτα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες, κόβουμε λίγο από τη μία μεριά και ανοίγουμε το εσωτερικό της πατάτας, αφήνοντας περίπου 1 1/2 δάχτυλο πάχος στην πατάτα.

Βήμα 2

Καβουρδίζουμε το κρεμμύδι με ένα ποτήρι λάδι.

Βήμα 3

Βάζουμε και το χταπόδι ψιλοκομμένο, να ροδίσει και αυτό λίγο, μαζί με το πιπέρι και το αλάτι.

Βήμα 4

Το σβήνουμε με ένα ποτηράκι κρασί άσπρο (ρετσίνα) και το σκεπάζουμε για λίγο.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη και το τριμμένο σκόρδο, τ' ανακατεύουμε να γίνουν μίγμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 6

Γεμίζουμε τις πατάτες με το μίγμα αυτό.

Βήμα 7

Τις τοποθετούμε σε ταψί ή πυρέξ, σκεπάζουμε την κάθε μία με το κομματάκι της που έχουμε κόψει, ρίχνουμε νερό και λάδι ή βούτυρο, τις ραντίζουμε με λίγο κρασί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 8

Οι πατάτες γεμιστές με χταπόδι είναι έτοιμες για να τις σερβίρεις. Καλή απόλαυση.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή