Πατατοκροκέτες (κροκέτες πατάτας) με ζαμπόν και τυρί παρμεζάνα τηγανιτές (της Αργυρώς)

2015-01-31
κροκετες πατατας με ζαμπον
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε κροκέτες πατάτας με ζαμπόν, ένα φανταστικό ορεκτικό για παιδικά πάρτι ή για ένα μπουφέ που δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο. Γίνεται εύκολα και με απλά υλικά και το αποτέλεσμα είναι πάντα επιτυχημένο! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1,5 κιλό βρασμένες πατάτες και κομμένες σε κυβάκια
  • Ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • Μισή κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • Μισή κούπα γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε τις πατάτες κρύες μαζί με τέσσερα αυγά το ζαμπόν και το τυρί

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα άλλο τη φρυγανιά

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά μαζί με το γάλα

Βήμα 4

Φτιάχνουμε κροκέτες με το μείγμα και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και τις τηγανίζουμε ανά 5 μέχρι να ροδοκοκκινίσουν περίπου 5 λεπτά

Βήμα 6

Τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε

Βήμα 7

Οι πατατοκροκέτες (κροκέτες πατάτας) με ζαμπόν και τυρί παρμεζάνα τηγανιτές (της Αργυρώς) είναι έτοιμες

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της επιλογής σας
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή