Πατατοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα

2014-05-02
Πατατοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ νόστιμη και διαφορετική παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις την πατατοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα σου περιγράφω παρακάτω απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις εντυπώσεις και τυχόν παραλλαγές που έκανες.

Υλικά

  • μισό κιλό πατάτες
  • μισό κιλό παντζάρια, μόνο τα γουλιά
  • 3 αυγά
  • 1 κουτί τόνο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
  • 10 ελιές μαύρες
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 6 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τα παντζάρια και τα βράζουμε μαζί προσθέτοντας στο νερό και λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Όταν βράσουν, τα καθαρίζουμε και κόβουμε και τα δύο φέτες στρογγυλές μέσα σε σαλατιέρα ή σε μεγάλη σουπιέρα.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε τον τόνο, τον ψιλοκόβουμε και τον προσθέτουμε.

Βήμα 4

Προσθέτουμε επίσης τα αυγά βρασμένα σφιχτά και κομμένα σε τέταρτα, ανάλογο αλάτι, πιπέρι, το λάδι, το ξύδι και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 5

Δίνουμε στη σαλάτα ένα σχήμα της αρεσκείας μας, την σκεπάζουμε με τη μαγιονέζα και τη γαρνίρουμε με τις ελιές.

Βήμα 6

Η πατατοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή