Πατατόπιτα φούρνου ανοιχτή της ενοχής με μπέικον και ρίγανη

2014-12-22
πατατοπιτα με μπεικον και ριγανη
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις πατατόπιτα φούρνου ανοιχτή της ενοχής με μπέικον και ρίγανη, μια πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα που μπορείς να προσφέρεις αντί για μεσημεριανό. Είναι πολύ χορταστική αλλά σερβίρεται και σαν ορεκτικό ενώ είναι τέλεια για βραδινό. Αρέσει πολύ στα παιδιά και φυσικά στους μεγάλους. Για αυτό δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. μπέικον, σε φετούλες
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • Μισό κουτ.γλ. κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες με αλάτι και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι

Βήμα 2

Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό το μπέικον και το κρεμμύδι

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε το μπέικον με τον πουρέ της πατάτας και ρίχνουμε κρέμα γάλακτος

Βήμα 4

Προσθέτουμε το μισό τυρί, ρίγανη, κύμινο και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τη γέμιση

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς

Βήμα 7

Η πατατόπιτα φούρνου ανοιχτή της ενοχής με μπέικον και ρίγανη είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν χρησιμοποιήσεις αποξεραμένη ρίγανη βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού
  • Μπορείς να ψιλοκόψεις τις πατάτες αν προτιμάς!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή