Πατατόσουπα γερμανική

2014-07-14
Πατατοσουπα γερμανικη
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις εύκολα και με εντυπωσιακό αποτέλεσμα πατατόσουπα γερμανική! Δοκίμασέ την!

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες
  • 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 2 κύβους λαχανικών
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 γερμανικά λουκάνικα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε στο νερό τις πατάτες , τα καρότα, το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερυ

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και βράζουμε για 25 λεπτά

Βήμα 3

Παίρνουμε το 1/3 από τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε σε μίξερ

Βήμα 4

Τα προσθέτουμε στη σούπα και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μοσχοκάρυδο

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα λουκάνικα και βράζουμε για 5 λεπτά

Βήμα 7

Σερβίρουμε με μαϊντανό

Βήμα 8

Η πατατόσουπα γερμανική είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για τα κλωνάρια σέλερι, μισή σελινόριζα
  • Τα λουκάνικα μπορείς να τα σερβίρεις ολόκληρα ή ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μπουκιές (ανάλογα με το είδος)
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή