Πατατόσουπα με κάρυ

2014-07-10
Πατατοσουπα με καρυ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια λαχταριστή συνταγή για πατατόσουπα με κάρυ, ένα τέλειο πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι αλλά και ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό!

Υλικά

  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες
  • 2 καρότα κομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ.σούπας κάρυ σε σκόνη
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 πρέζα κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λαχανικά και το σκόρδο

Βήμα 2

Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν στον ζωμό λαχανικών και νερό

Βήμα 3

Τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ και τα προσθέτουμε πάλι στο νερό

Βήμα 4

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κάρυ

Βήμα 5

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κόλιανδρο

Βήμα 7

Η πατατόσουπα με κάρυ είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Διατηρείται στο ψυγείο!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή