Πατσάς μοσχαρίσιος κεφάλι σε σούπα

2014-05-20
Πατσάς μοσχαρίσιος κεφάλι σε σούπα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια παραδοσιακή, καταπληκτική και πάρα πολύ θρεπτική συνταγή για να μαγειρέψεις πατσά μοσχαρίσιο κεφάλι σε σούπα θα βρεις παρακάτω, ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου. Η συνταγή δεν χρειάζεται λάδι ή βούτυρο. Επίσης μπορεί να γίνει με κοιλιά, πόδια και εντεράκια.

Υλικά

  • 1 κεφάλι μέτριο μοσχαρίσιο ή χοιρινό άγριο
  • 6 - 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού περίπου ξύδι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κεφάλι και το βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει.

Βήμα 2

Αφού το ξαφρίσουμε καλά βάζουμε και το αλάτι και αφήνουμε το κεφάλι να βράσει ώσπου να ξεκοκαλίζεται.

Βήμα 3

Το βγάζουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει κάπως και με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια (αφαιρώντας τα κόκαλα).

Βήμα 4

Τα βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα, στραγγίζουμε και το ζωμό που έχει βράσει (προσέχοντας να μη πέσει κανένα κόκαλο), προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό ακόμη, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ετοιμάζουμε τα καρύδια και το σκόρδο.

Βήμα 5

Περνάμε από τη μηχανή του πουρέ τα καρύδια να γίνουν ψίχα και στο γουδί χτυπάμε το σκόρδο.

Βήμα 6

Μόλις το κρέας έχει πάρει βράση, τα προσθέτουμε μαζί με το πιπέρι, αφήνουμε να βράσουν περίπου ένα τέταρτο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 7

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε σε αυτά το ξύδι, παίρνουμε με την κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα και ρίχνουμε από αυτό λίγο - λίγο στα αυγά.

Βήμα 8

Μετά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ελαφρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά τον πατσά, έτοιμο.

Βήμα 9

Ο πατσάς μοσχαρίσιος κεφάλι σε σούπα είναι έτοιμος και σερβίρεται ζεστός.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή