Πατσάς μοσχαρίσιος σούπα με κολοκυθάκια

2014-05-15
Πατσάς μοσχαρίσιος με κολοκυθάκια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια εξαιρετικά νόστιμη και θρεπτική παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις πατσά μοσχαρίσιο σούπα με κολοκυθάκια σου παρουσιάζω παρακάτω, όπως ακριβώς την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου εντυπώσεις, σχόλια και τυχόν παραλλαγές που χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσια κοιλιά από το παχύ μέρος
  • 3/4 του κιλού μικρά κολοκυθάκια
  • 5 ντομάτες μέτριες ώριμες
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι καλό

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε την κοιλιά καλά.

Βήμα 2

Κόβουμε το λεμόνι στα δύο και την τρίβουμε.

Βήμα 3

Την κόβουμε κομματάκια, την αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα και μετά, την ξεπλένουμε.

Βήμα 4

Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να τσιγαριστεί καλά.

Βήμα 5

Ρίχνουμε το ανάλογο νερό με το αλάτι να μισοψηθεί και τέλος το χυμό της ντομάτας.

Βήμα 6

Όταν δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, καθαρισμένα και αλατισμένα.

Βήμα 7

Προσθέτουμε νερό, όσο να σκεπαστούν τα κολοκύθια, και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά (πατσάς και κολοκύθια).

Βήμα 8

Δοκιμάζουμε το βράσιμο με ένα πιρούνι και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

Βήμα 9

Όταν είναι έτοιμος (πρέπει να μείνει αρκετή σάλτσα, που να είναι ρευστή, όχι βαριά), τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

Βήμα 10

Ο πατσάς μοσχαρίσιος σούπα με κολοκυθάκια είναι έτοιμος και πάρα πολύ νόστιμος. Εγώ προσθέτω σχεδόν πάντα και πατάτες και όποτε βρω και αρακά.

Τύπος Συνταγής: , , Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή